+316 - 13016419 julius@maatwerkcontact.nl

Businesscoach Advocatuur

Als advocaat ben je ervan overtuigd dat je je werk goed doet. Maar kan het beter? Hoe zien de plannen er uit voor het komende kwartaal. Hoe ligt de werkdruk en de verdeling tussen partners. Kan je eerder in contact komen met je doelgroep (prospect)klanten voordat de vraag zich voordoet? En hoe kan je een relatie aan jou of aan het kantoor het beste verbinden? Welk onderscheid kan je maken in je dienstverlening en processen? Als je als kantoor zegt de drempel te verlagen voor klanten hoe ziet dat er in de praktijk uit?  Waar ligt de grens tussen commodity en echt maatwerk? Welke klanten wil je bedienen en welke keuzes moet je maken? Bij welk punt ga je de verandering inzetten? Maatwerkcontact staat advocaten bij als businesscoach in een snel veranderende markt. Vraagstukken over groei en visie komen aan bod tijdens sessies.

Strategisch klantbeheer

Strategisch klantbeheer volgens de Maatwerkcontact methode is praktisch ,duidelijk, concreet inzetbaar.  Strategisch klantbeheer zonder strategie is immers van korte duur! Maatwerkcontact gelooft in een warme en gerichte klantbenadering en helpt advocaten en medewerkers hun doelen te bereiken. “Koude” ongerichte werving of acquisitie is overbodig en pure tijdverspilling!

Medewerkers worden direct betrokken en enthousiast gemaakt en aangesproken op ongebruikte talenten.  Maatwerkcontact wordt sinds 2008 geleid door mr Julius Scholten. Julius is een creatieve verbinder met gevoel voor humor. Een netwerker die zorgt voor beweging en inspiratie en zijn gesprekspartners anders laat denken. Maatwerkcontact werkt voor advocatenkantoren van heel groot tot heel klein.

De persoonlijke insteek zorgt ook voor inzicht in de rolverdeling richting collega’s naar elkaar en daarmee vooral ook naar buiten. Door het aanscherpen van een persoonlijk profiel en het zoeken naar de juiste elevator pitch verbinden we persoon en organisatie met externe marktpartijen. Julius kan zich vinden in bijna elke rol : van businesscoach tot creator en spindoctor, van denktank tot probleemoplosser. De vertrouwelijke band is essentieel voor een goede samenwerking: uiteindelijk gaat het om maatwerkcontact en duurzaam resultaat.

Grip op de inkomstenzijde van de omzet , binding met klanten verstevigen, de conversie van gesprek naar opdracht verbeteren? Meer specifiek : hoe kan het persoonlijk profiel hieraan bijdragen en krijg je een gericht(er) podium? Hoe gaan we handiger om met vragen over prijs en concurrentie, verscherpen we ons aanbod zodat we meer waarde toekennen aan onze kennis en netwerk?

Aanvullend hoe zorgen we ervoor dat belemmeringen worden weggehaald en dat we meer positieve energie overhouden?

Verbinden aan de hand van de drie P’s

Maatwerkcontact brengt het Profiel, Podium en de Pitch voor uw organisatie op één lijn. We maken samen een helder profiel, we schetsen het juiste gewenste commerciële podium van de organisatie en maken een sluitende elevator pitch.

Julius is een goede sparring partner voor professionals. Hij is een “niet opdringerige aandringer”, een eigenschap die hem in staat stelt mensen en organisaties in beweging te krijgen. Geholpen door een gezonde portie doorzettingsvermogen komt hij van A naar B, waarbij hij koersvast is maar open staat voor input van buitenaf.
Julius is in staat goed te luisteren, wat helaas zeldzaam is. Op basis van de verkregen informatie ontwikkelt of verbetert hij business-strategieën. Julius is bovendien niet bang zijn (grote) netwerk open te stellen maar stimuleert dat juist. Tenslotte is hij gewoon een aardig mens wat samenwerken met Julius plezierig maakt.

Eric van Dam

Employment Lawyer • MfN certified Mediator • international boardroom level experience in retail • trusted advisor • HR, Clint Lawyers

mr Julius F. Scholten, Oprichter

Maatwerkcontact zorgt voor verbetering in klantrelaties

“In 2017 heeft Julius ons kantoor Actio Advocaten geholpen bij het uitbouwen van onze business strategie. In verschillende sessies, zowel in groepsverband als individueel, heeft hij onze advocaten bewust gemaakt van het ontwikkelen van een duidelijk profiel en doelgerichte benadering van de markt. Julius heeft veel kennis van de markt voor de advocatuur en is goed ingevoerd. Hij wijst op trends en ontwikkelingen en maakt mensen enthousiast. Zijn adviezen zijn waardevol gebleken bij het bereiken van onze doelen als advocaten voor ondernemers.”

Jan Maarten Pol, Actio Advocaten

Contact

Mauvestraat  21
3741 TL, Baarn

Volg Maatwerkcontact

Volg ons op sociale media.