+316 - 13016419 julius@maatwerkcontact.nl

Inmiddels ben ik 10 jaar als businesscoach werkzaam in de advocatuur. Het eerste kantoor waar ik in 2008 op bezoek kwam en ook als klant kreeg, veronderstelde, wellicht omdat ik jurist ben, dat ik alles wist over de advocatuur. Met deze aanname kon ik vanaf het eerste moment helpen met nadenken over de strategie en het uitbouwen van het kennisnetwerk. Het uitbouwen van strategische netwerken daar heb ik wel de nodige praktijkervaring in opgebouwd met mijn eigen netwerkorganisatie, toen alleen nog niet in de advocatuur. Het was een mooie kans in de juridische wereld, die ik met beide handen heb aangegrepen. Ik luisterde wat het probleem was en zag snel in dat ik hier met mijn commerciële achtergrond iets kon betekenen voor een bijzondere doelgroep. Hoe je de inhoudelijke kennis samen met de dienstverlening die daarbij hoort, kunt vertalen naar praktische voordelen zodat klanten relaties worden en blijven.

Onbekend en onbevreesd, voor wat velen zien als een lastige markt, was ik toen nog niet bekend met de vele (voor)oordelen over de markt van de advocatuur. In de loop der jaren heb ik zelf ook veel bijgeleerd. Zo kwam ik er snel achter dat gedane en niet gecontroleerde aannames, zoals ervan uitgaan dat elke advocaat en het kantoor alle kennis hebben over hoe de commerciële bedrijfsvoering efficiënt gevoerd kan worden, illusies zijn.

Het is een kwestie van goed doorvragen zonder vervelend te worden. Het is per slot van rekening niet de bedoeling om als een Gordon Ramsey binnen te komen en te roepen: Wat doe ik hier eigenlijk. Beter is als de advocaat dat zelf roept! Iedere keer als, meestal zijn het de advocaten zelf, iemand mij vraagt wat ik toch zoek in deze wereld dan vertel ik dat ik graag blije en dankbare klanten heb. En dat ook advocaten, net zoals andere professionals, af en toe ook echt hulp nodig hebben en dat ook toelaten. Het is een kwestie van relaties hebben en vertrouwen opbouwen.

Uit Legal Businessworld mei 2018

Lees hier verder Artikel Julius

Contact

Mauvestraat  21
3741 TL, Baarn

Volg Maatwerkcontact

Volg ons op sociale media.

Share This
%d bloggers liken dit: