+316 - 13016419 julius@maatwerkcontact.nl
Advocaten hebben commerciële wasstraat nodig
Eigenlijk moeten we nog… meer aan onze pr werken, eens goed opschrijven waar we voor staan, onze profielen op LinkedIn updaten, commerciëler worden. Voor advocaten zijn to do-lijstjes met commerciële doelen geduldig, want de cliënt gaat altijd voor.
Er valt meer uit je praktijk te halen
Er is geen advocaat die niet ziet dat er commercieel meer uit zijn praktijk te halen valt. Maar waar begin je? En hoe hou je het vol?
Loop eens door de checklist heen en bedenk eerlijk op hoeveel punten je al ver genoeg bent. Reserveer vervolgens een dag voor jezelf en ga ermee aan de slag.
Wasstraat nodig
Advocaten zouden net als auto’s soms even door een wasstraat moeten gaan, want anders schuiven ze de commerciële opfrisbeurt van hun praktijk eindeloos voor zich uit. Kenmerk van de wasstraat is dat het snel gaat, effectief en grondig is en dat je er als een ander mens weer uitkomt. Wat ons betreft kan elke advocaat wel een wasstraat gebruiken. Check zelf maar op welke punten van onderstaande checklist je nog een onvoldoende scoort.
Checklist voor commerciële advocaten
Deze tien punten moeten allemaal minimaal op orde zijn voor een commercieel bewuste advocaat. Check ze en kijk waar er nog werk aan de winkel is.
  1. – Toegevoegde waarde: ben je je bewust van je betekenis voor de klant, weet je wie die klant is?
  2. – T-shaped lawyers: als advocaat ben je een ‘t-shaped lawyer’, heb je commerciële ervaring?
  3. – Sociale media: zit je minimaal met een goed profiel op LinkedIn? Zijn er andere sociale media waar je je goed kunt profileren?
  4. – Elevatorpitch: kun je in een minuut vertellen hoe hij je je kennis inzet voor klanten?
  5. – Bedrijfscultuur: is er een duidelijk herkenbare missie en visie van kantoor, ken je die en kun je je ermee identificeren?
  6. – Klantsegmentering: kiest je de soort klanten waar je inhoudelijk en qua interesse het meest bij past?
  7. – Branches: ben je een echte specialist in bepaalde sectoren, ben je daar echt goed in ingevoerd?
  8. – Blogs: publiceren de advocaten blogposts over meer dan hun rechtsgebied? Ook over de ontwikkelingen in een branche en andere actuele onderwerpen.
  9. – Profiel: is je biografie / profiel op orde voor de site, sociale media, pitches? Is het onderscheidend, persoonlijk en zegt het iets over jou dat echt anders is dan het profiel van een andere advocaat?
  10. – Professionele overtuiging: waar geloof je in, voor wat voor zaken ga je desnoods het hele weekend door?
Scoor je op 3 of meer van de bovenstaande 10 punten een onvoldoende, dan kunnen wij je verder helpen.
Boek nu een gratis telefonische intake voor een commerciële wasstraat met Julius Scholten, Erik Jan Bolsius of Floris ten Kate  en kom meer te weten over het programma, de mogelijkheden en de investering voor je carrière.
De wasstraat is een gelegenheidsformatie op locatie van drie ondernemers die gedreven zijn om hun klanten te helpen als het gaat om inhoud, sociale media en conversie uit klantrelaties. Ze zijn kind aan huis bij de (grote) advocatenkantoren.

Contact

Mauvestraat  21
3741 TL, Baarn

Volg Maatwerkcontact

Volg ons op sociale media.

Share This
%d bloggers liken dit: