+316 - 13016419 julius@maatwerkcontact.nl


Drie simpele manieren om je omzet te verhogen.

Omzet is de vermenigvuldiging van het totale bedrag van alle verkopen. Geformuleerd: Netto verkoopprijs x Aantal = Omzet.

Als je ook weet waar de omzet vandaan komt (leestip: waar komt de omzet vandaan?) dan zijn er eigenlijk drie manieren om de omzet te verhogen:

 1. Verhoog je (verkoop*)prijs
 2. Verhoog het aantal leads naar business
 3. Verhoog het conversiepercentage in leads naar business

* Let op! De verkoopprijs is geen kostprijs. De kostprijs van een product of dienst geeft de inkoopprijs plus de vaste en variabele kosten weer.

De leermomenten bij deze drie manieren:

 1. Ken je eigen waarde en prijs!
 2. Herkennen van een lead!
 3. Opvolgen van een lead !

De te ondernemen acties:

 1. Verhoog je dienstwaarde en werk aan het besef voor de klant door betere communicatie!
 2. Weet waar je markt zit en focus op de klantdoelgroep waar je een match mee hebt!
 3. Vragen naar de deal is niet onbeleefd maar schept juist helderheid. Het antwoord Nee is ook een antwoord. En bedenk: een businesslead is net als iets kopen bij Ikea soms moet je het nog wel in elkaar zetten!

Waar zit de winst om snel tot omzetresultaat te komen :

Uitgaande van mijn ervaring en beeldvorming is het meeste terrein te winnen bij de conversie op de leads. Daar laten veel organisaties de kansen schieten. Een verklaring is dat er niet op wordt ingezet is omdat de conversie niet zichtbaar gemaakt is (in de CRM systemen) en de expertise en daadkracht vaak ontbreekt bij enkel vakinhoudelijke ingestelde dienstverleners . Zonde want eigenlijk is dit middel het makkelijkst in te zetten om te scoren waarbij het succes (omzet) ook gelijk zichtbaar te maken valt.

Toelichting:

 • Concurreren op prijs is lastig .Zeker als je niet de enige aanbieder bent. Een klant kan met alle informatie op het internet gemakkelijk gaan shoppen. Wees daarom handig in het aanbiedingstraject in de klantcommunicatie over hoe je een dienst aanbiedt. Gebruik een goede elevatorpitch en in combinatie met de “sandwich”techniek. In workshops en individuele coaching leg ik dat graag uit hoe dit werkt. Hierdoor zal je makkelijker een prijs kunnen vasthouden of zelfs kunnen verhogen.
 • Als je een duidelijk beeld hebt van je markt en je doelgroep beter hebt bepaald kun je ook eerder de leads herkennen als je ze tegenkomt. Een groot voordeel is als je een duidelijke marktsegmentatie hanteert je gekozen doelgroep zich herkent in jouw profiel en zich graag voegt op het door jou opgerichte netwerkpodium waar je kennis en ervaring deelt en naar buiten brengt. Koude acquisitie kan dan lauwwarm worden geserveerd.
 • Weten wat de ander wil, de behoefte kennen en kunnen vertalen voor de doelgroep naar de gewenste praktische oplossing in plaats van het leveren van een inhoudelijk handboek is een vak apart. Daar moet menig dienstverlener nog even op oefenen. Maar zoals het spreekwoord zegt oefening baart kunst. De relatie is vaak al binnen je moet allen even bij tijd en wijle het ijzer smeden. Voor je het weet kan je met voorgaande in het achterhoofd de wezenlijke vragen stellen en sneller bepalen of er voor beide partijen een zakelijke relatie tot stand is gekomen. Eerlijk vragen naar de deal levert naast tijdwinst en kennis vaak ook meer deals op dan als je er niet om vraagt.
 • Uiteraard help ik mijn klanten met bovenstaande onderwerpen. Ik ben voortdurend met mijn relaties bezig het antwoord op de vraag te formuleren waar de omzet vandaan komt en vooral hoe we hier op in kunnen Zowel strategisch als praktisch. Van inzet naar omzet. Meer weten stuur een mail naar Julius Scholten julius@maatwerkcontact.nl

Contact

Mauvestraat  21
3741 TL, Baarn

Volg Maatwerkcontact

Volg ons op sociale media.

Share This
%d bloggers liken dit: