+316 - 13016419 julius@maatwerkcontact.nl

 

De zomer is inmiddels aangebroken en dat betekent voor velen even gas terug, op vakantie, herhalingen bekijken op TV en extra aandacht voor achterstallig onderhoud in of buiten het huis. Wat dat laatste betreft, als je veel met de inhoud bezig bent, dan komt de buitenkant vaak in het gedrang. Hoog tijd om de zomertijd te benutten door ook online aandacht te schenken aan je profiel.


1. Check op LinkedIn je website(s). Staat de goede link vermeld en werkt het? Al enige tijd werkzaam in een nieuwe onderneming maar nog steeds je oude link als eerste vermeld? En werk je zoals zo velen bij My Company of heeft je website een eigen URLnaam? Verander direct om beter gevonden te worden! En kijk ook even bij de collega’s! Wel zo belangrijk want het bedrijfsimago treft iedereen. Heb je geen foto bij je profiel of is de foto gedateerd en sta je er onduidelijk op? Verander dat ook gelijk. Tip hierbij is om in je profielinstellingen tijdelijk, alle wijzigingen die je aanbrengt, niet zichtbaar te laten verschijnen bij je contactpersonen.

2. Zit je op Twitter? Goed zo! Zo niet, maak een eigen persoonlijk profiel aan. De tijden van geen Twitter of enkel één gezamenlijk twitterkantoorprofiel is niet meer van deze tijd. Zie ook het Twitterbetoog van Niek van de Pasch.  We zijn ook het stadium gepasseerd van slechts één gezamenlijk kantooremail. Die tijd ligt al weer heel ver achter ons. En verander direct het standaard symbool (Ei) in een eigen logo.

3. En als je op Twitter zit doe er dan ook iets mee. Stuur af en toe (geregeld) een tweet, volg en bedank je volgers om interactie te verkrijgen. Maak lijsten aan om bepaalde interessante personen die je volgt of die jou volgen te categoriseren. Gebruik hiervoor Tweetdeck http://www.tweetdeck.com/ en/of Hootsuite http://hootsuite.com/om efficiënt en tijdsgericht te werken en eventueel meerdere accounts te gelijk te beheren. Zie voor de verschillen http://socialmediasucces.nl/hootsuite-of-tweetdeck/

4. Sociale Media kost tijd. Dus gebruik deze podia ook om echt contact te krijgen door kennis te delen en zo waarde toe te voegen. Keuze en focus zichtbaar in je profiel helpen je om de vertaalslag te maken richting betaalde omzet. Start door op LinkedIn en Twitter een duidelijke link naar je website en relevante contactinfo te vermelden. Wel zo praktisch.

5. Reageren op artikelen werkt altijd maar schrijf af en toe ook zelf iets vanuit je eigen zakelijke of persoonlijke ervaring. Plaats je artikel op je eigen website (blog) of elders bij een van de vele online uitgevers op zoek naar inhoudelijke berichten. Natuurlijk kan je ook terecht bij LinkedIn Pulse https://www.linkedin.com/pulse/. Een ingezonden brief wordt meestal geplaatst als je het kort houdt. Wil je extra opvallen verricht dan ook eens een enquête naar een gerichte doelgroep. Zo kan je als autoriteit je expertise met een visie op de zaak naar voren brengen.

6. Gebruik je sociale media als (aanvulling op je) social CRM tool dan kun je snel schakelen. Zo kan je alle actuele contactinfo en relatiehistorie terugvinden en proactief reageren op veranderingen bij je contactpersoon. Mijn ervaring is dat in de zomer er vaak minder besluiten worden genomen maar dat gelijkertijd ook de drempel om contact te leggen vaak lager ligt dan in de drukkere periodes erna.

7. Er zijn natuurlijk veel meer praktische tips te bedenken maar elke verbetering is er een. Zo kan je natuurlijk je collega’s om hulp vragen of een specialist inschakelen. Op 2 september is er een leuke informatieve en informele activiteit bij het ICN-netwerk rondom Sociale Media in Amersfoort. Ik heb er al veel baat bij gehad en ga ook. Check of er nog plek is: http://bit.ly/1M5rNIM

Fijne zomer gewenst!

Julius Scholten

https://nl.linkedin.com/in/maatwerkcontact

Business Creator voor Advocaten, Coach | Creatief, Vrijdenkend | Met Positionering Grip op Zaken | Uw Kennis wordt Omzet

Contact

Mauvestraat  21
3741 TL, Baarn

Volg Maatwerkcontact

Volg ons op sociale media.

Share This
%d bloggers liken dit: