+316 - 13016419 julius@maatwerkcontact.nl

 

‘’Zonder social media inzet loop je 50% omzet mis’’

Tijdens de bijzondere ICN bijeenkomst gisteren in Amersfoort over de Kracht van Sociale Media gaf Floris ten Kate zijn visie op hoe je de omzet kan vergroten door gericht met sociale media om te gaan. Een zaal met advocaten, notarissen, accountants en andere beroepsprofessionals in de zakelijke dienstverlening waren afgekomen op een boude stelling dat je 50% meer omzet kan halen met inzet van sociale media en met name LinkedIn te gebruiken om relaties te binden. Deze stelling werd niet zonder slag of stoot aangenomen. Voorwaarde is wel dat je een gericht podium uitkiest en je boodschap duidelijk voor het voetlicht brengt. Zijn antwoord luidde dan ook : Ja het kan ook anders zijn , het kan ook 60 % zijn. Meten is weten daarvoor heb je op LinkedIn een dashboard die de Social Selling Index heet.

Social Selling Index. Zie de linkjes.

https://business.linkedin.com/sales-solutions/social-selling/the-social-selling-index

https://www.linkedin.com/sales/ssi

Wat kan je nog meer verbeteren?

  1. Verbeter de omschrijving onder je naam! De beschrijving onder je naam bevat maximaal 120 tekens. Gebruik dat dan ook. Dus niet alleen je functie dat is te weinig en vaak niet onderscheidend genoeg. Zet er ook niet op zoek naar een nieuwe uitdaging. Vervelend als je na een automatische update wordt gefeliciteerd dat je al een jaar op zoek bent. Zet dan in je beschrijving wat je concreet zoekt. Samen met Floris ten Kate heb ik ook gesleuteld aan mijn omschrijving. Dat leverde gelijk meer kijkers, afspraken en zelfs nieuwe opdrachten op.
  2. Let op dat je hoofdactiviteit als eerste vermeld staat. In LinkedIn kan je tegenwoordig alle velden schuiven. Als je opeens een nieuwe activiteit erbij hebt staat deze bovenaan. Dat is niet altijd even handig.
  3. Contactgegevens. Dit klinkt voor de hand liggend maar blijkbaar wil niet iedereen benaderd worden. Laat staan dat een telefoonnummer wordt vermeld. Dat kan echt beter.
  4. Je websitevermelding is ook voor de hand liggend. Check even of je de juiste link hebt gebruikt. Ik zie zo vaak professionele dienstverleners met een verwijzing naar hun oude website. Zonde!
  5. De foto, zorg dat deze recent is en waar je helder en duidelijk op staat. Neem even de tijd om een goede foto te zoeken of beter maak er een. De foto hoeft niet gelijk te zijn op alle sociale media maar zorg er wel voor dat het niet al te veel verschilt. En op linkedIn liever niet met handen in het gezicht (dat straalt onzekerheid uit). Laat zonnebrillen en attributen indien ze niet bij je werk horen ook achterwege.
  6. Je profiel is persoonlijk en geeft niet alleen aan waar je werkt en wat je functie is maar vooral ook waarom je er werkt en wat je relaties hebt te bieden. Kortom een goede elevatorpitch kan geen kwaad.
  7. Als je vaker gevonden wilt worden start dan met bloggen op je eigen website, op die van anderen en als je instellingen op Engels hebt staan kun je ook gebruikmaken van LinkedIN Pulse om je kennis te delen. Bloggen is vooral handig in combinatie met aankondigen en reacties op Twitter.
  8. En natuurlijk wil je niet alleen maar gevonden worden maar ook conversie hebben om social media contacten om te zetten in betaalde contracten. Dus niet alleen zenden maar ook reageren op anderen.
  9. Wil je meer profiteren van de kennis van www.icn-netwerk.nl kom dan de volgende keer ook kijken als Franc de Korte  op 14 oktober zijn verhaal over snellezen komt vertellen.

 

 

 

 

Contact

Mauvestraat  21
3741 TL, Baarn

Volg Maatwerkcontact

Volg ons op sociale media.

Share This
%d bloggers liken dit: